Alt, hvad du behøver at vide om at købe en plæneklipper

Jeg har besluttet at begynde at slå min græsplæne i år og vil gerne have nogle råd om, hvordan jeg vælger en god plæneklipper til mine behov. Jeg har en almindelig plæne af gennemsnitlig størrelse, der kræver lidt vedligeholdelse.

Der er mange forskellige plæneklippere, som man kan overveje. Start med at kigge efter en mulchplæneklipper. Mulchplæneklippere er designet til at klippe græsafklippet fra græsslåning i fine stykker, som returneres til plænen. Der kan de hurtigt nedbrydes af mikroorganismer i jorden, som frigiver næringsstoffer fra det nedknuste plantemateriale tilbage til jorden.

Mulchplæneklippere reducerer mængden af landskabsaffald, der skal til kompostering, og sparer tid, som ellers ville blive brugt på at samle græsafklip i sække. Jeg bruger min mulchplæneklipper til at kværne de fleste af de efterårsblade, der ender på græsset. Hvis du har mange træer, skal du sandsynligvis rive nogle af bladene op, når de falder hurtigt ned og hober sig op på græsset, inden du klipper dem. Hvis man efterlader et for tykt lag af nedknuste blade på græsplænen efter græsslåning, kan det give problemer.

Der er ikke meget, der tyder på, at græsafklip bidrager til ophobning af tørv, men hvis græsplænen allerede har et tykt lag tørv, kan tilbageføring af græsafklip få ophobningen til at stige. Tørv er et løst, blandet organisk lag af døde og levende skud, stængler og rødder, der dannes mellem græsstråene og jordoverfladen. Opbygningen af tørv begynder, når græsset producerer organisk affald hurtigere, end det kan nedbrydes.

For tyk græstørv forhindrer vand, gødning og luft i at trænge ind til rødderne og kan være en hytte for insekter og sygdomme. Rødderne kan begynde at vokse i strålaget og vil være mere modtagelige over for tørke. Når det er tørt, bliver det ikke let at genvådt, og når det er vådt, forbliver det vådt, hvilket giver gode betingelser for sygdomme. Der kan foretages en kraftig rivning for at fjerne et tykt lag tørv på ¾ tomme eller mere. Ellers kan man belufte græsplænen med en kerne for at hjælpe med at kontrollere tørv og forbedre vækstbetingelserne for græsset.

Du får de bedste resultater med en mulchklipper ved at klippe regelmæssigt og når græsset er tørt for at undgå sammenklumpning. Mulchplæneklippere med kraftigere motorer klarer sig bedre, når græsset er blevet højt eller vådt. Undgå at efterlade klumper af græs på græsplænen efter græsslåning.

Størrelsen og antallet af forhindringer i din græsplæne bør være afgørende for, hvilken størrelse plæneklipper der er bedst at købe, og om en selvkørende model er et godt valg. Selvkørende plæneklippere er gode til plæner med mange skråninger. Jeg foretrækker at bruge en selvkørende plæneklipper med baghjulstræk, da det er lettere at holde en lige klippelinje.

Du vil kunne klippe hurtigere med en plæneklipper, der har et bredere klippedæk. En større plæneklipper er sværere at manøvrere rundt om forhindringer som f.eks. træer og lysmaster. Siddende plæneklippere fungerer godt til meget store plæner. De fleste mulchingklippere leveres med en pose, der giver dig mulighed for at opsamle græsafklip. Plæneklippere med poser, der er fastgjort bag på plæneklipperen, er lettere at manøvrere rundt om forhindringer end plæneklippere med poser, der er fastgjort på siden. Der findes også gode muligheder for batteridrevne plæneklippere.

Sørg for at holde din plæneklipper i god stand med regelmæssig vedligeholdelse. Kvalitetspleje omfatter skift af olie og filter, inspektion og udskiftning af tændrør og rensning eller udskiftning af luftfiltre. Luftfiltrene stopper hurtigere til om efteråret, når du klipper over tørre efterårsblade. Hold klippeknivene skarpe ved at slibe dem efter ca. hver ottende times brug.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)