De 5 Bedste Støvsugere I 2024
Der Er 1 Bestemt Støvsuger Som Klart Er Det Bedste Valg…

En ny støvsuger er en stor investering, og man kan let ende med at blive forvirret når man skal prøve at finde den bedste løsning.

I 2024 er der et utal af forskellige modeller, så det er ikke overraskende at man ikke ved hvad man bør vælge: skal man have en som er med eller uden ledning? robot-drevet? skal man have en speciel én til kæledyrshår? hvad med allergier?

Forskellen på en god støvsuger og en dårlig støvsuger er ikke kun hvad man får for pengene, men også hvor meget tid og energi man reelt behøves at bruge på at støvsuge.

Vi har set at én støvsuger rent faktisk kan gøre rent, op til 5 gange hurtigere end en dårlig støvsuger selvom de koster det samme.

Nogle kommer med en lang række ekstra-udstyr som garanterer at man kan få ramt på alle typer skidt og snavs, hvorimod andre kræver at man skal tilkøbe yderligere ekstra-udstyr hvis man feks. har brug for at få hundehår ud af sofahynderne.

Mange danskere er heller ikke klar over hvilken rolle en god støvsuger spiller i deres families sundhed.

For nogle kan det lyde vildt, men iflg. et Amerikansk studie er støvsugere med for lav sugekraft og dårlige filtreringssystemer faktisk den mest hyppige grund til at børn og voksne udvikler støv-relaterede allergier som asthma.

Alt i alt, er der mange ting man skal vide hvis man vil træffe det bedste valg.

Derfor har Forbrugerhjælpen i de seneste 6 måneder lavet en stor test på mere end 93 støvsugere af forskellige typer, fra forskellige mærker, med målet om at finde den bedste støvsuger i 2024.

Vi Har Vurderet Støvsugerene På Disse Kriterier

Sugekraft

Brugervenlighed

Støvfiltrering

Støj

Holdbarhed

Energiforbrug

Værdi ifht. pris

Da vi var halvvejs igennem vores undersøgelse, blev jeg som tidligere ingeniør, meget overrasket over den udvikling og innovation der er sket i støvsugere over de seneste par år.

Pga. den teknologiske udvikling er det meget tydeligt at der er 1 bestemt type støvsuger som klart er det bedste valg hvis man på nuværende tidspunkt har en gammeldags støvsuger (mere end 5 år gammel).

Dén slags støvsuger jeg taler om, er altså den ledningsfri støvsuger.

Måske har du allerede set de ledningsfri støvsugere på nettet, i butikker eller hjemme hos en ven, og det er bestemt ikke uden grund at de er blevet så populære.

Når man sammenligner de ældre modeller med de nye ledningsfri modeller, er det let at se hvordan de ledningsfri modeller er suværent bedre, og kan hjælpe dig med at gøre rent langt hurtigere, og med garanti for at du får alt med (også de små støv-partikler!).

6 Grunde Til At Vælge En Ledningsfri Støvsuger

Intet Snavs Bliver Efterladt

Pga. de store teknologiske fremskridt har mange af de nye motorer en markant højere sugekraft, end de støvsugere der blev lavet for bare 3 år siden. Det betyder at det er lettere af få alt skidt og snavs med når man gør rent.

Lettere At Arbejde Med

I modsætning til den traditionelle støvsuger, har den ledningsfri som navnet indikerer, ingen ledning. På den måde er det let at gå fra rum til rum uden at skulle skifte stikkontakt, og generelt er det også mere oplagt at svinge støvsugeren en ekstra gang, når man ikke skal løfte rundt på en tung støvsuger og skifte stikkontakter 4-5 gange.

 

Brug Mindre Tid På At Støvsuge

Hvis du bruger en støvsuger som er mere effektiv og som er lettere at arbejde med, giver det sig selv at du kommer til at bruge mindre tid på støvsugning, hvilket man må antage er det primære mål når det handler om rengørings redskaber.

 

Mere Hygiejnisk

En fyldt støvsugerpose indeholder et hav af bakterier og mider, de fleste ledningsfrie modeller bruger et filter og en beholder istedet for en pose, det er ikke kun mere hygiejnisk, men også bedre for miljøet og din pengepung!

Generer Ikke Dine Omgivelser

Med mindre du bor alene, har du nok prøvet at forstyrre dine omgivelser når du skulle støvsuge. En stor fordel ved mange ledningsfrie støvsugere er at de tit ligger under 50db i lydniveau pga. den nye motorteknologi.

Kan Bruges Som Håndholdt

En af de store fordele ved mange af de ledningsfri støvsugere er at man tit kan lave dem om til en håndholdt støvsuger. Det skaber en del muligheder ifht at gøre overflader og små kroge skinnende rene.

 

 

Vi fandt også ud af at mange ledningsfri støvsugere faktisk indeholder de samme dele (såsom motorere, filtre osv.) men at der er stor forskel i priserne pga. varemærke.

Som ingeniør kunne jeg ikke lade være med at regne på det, og jeg fandt ud af at de fleste modeller fra store brands, faktisk lægger op til 30% oveni prisen bare for mærkevaren i sig selv.

Men vi fandt faktisk en støvsuger fra en Dansk virksomhed, der bruger alle de samme dele som de kendte mærker, men hvor der er blevet lagt fokus på at skabe det bedste produkt til den bedste pris, istedet for at tage overpris for varemærket.

Disse Ting Skal Du Gå efter:

Mindst 5000 Pa I Sugekraft

Alle motorere er ikke lavet ens og hvis du vil havde glæde af de store fremskridt indenfor vakuum-motorere samt være sikker på at du ikke efterlader støv-partikler som kan fremprovokere allergier, bør du gå efter mindst 5000 Pa i sugekraft.

Manøvredygtigt Design

En del af ledningsfri støvsugere vi testede havde svært ved at komme rundt i hjørner og kroge, simplethen fordi de bare var for tunge og svære at styre. Derimod klarede de modeller som var lettere at styre, vores rengørings-test markant hurtigere.

Vaskbart Filter

Mange af de nyere modeller bruger filtre istedet for poser, hvilket kan være fantastisk både for miljøet og din pengepung, du skal dog sikre dig at filteret er genanvendeligt, ellers bliver du nød til at købe nye filtre hver 2-3. måned.

Medfølgende Ekstra Udstyr

De fleste er ikke klar over hvor stor en fordel der ligger i ekstra udstyr. Hvis du vælger det rigtige mærke får du forskellige børstehoveder samt mundstykker med, som kan tilpasses efter hvad og hvor du støvsuger (hundehår, hårdegulve, hjørner, lister osv.), istedet for at skulle bruge endnu flere penge på tilkøb.

En Beholderkapacitet På Over 1L

Overraskende nok er der mange modeller som har små beholdere, hvilket betyder at støvsugeren bliver fyldt rigtig hurtigt. Når man er igang med en større rengøring er det ubekvemt at skulle tømme beholderen midt i akten, så en stor beholder er uden tvivl at foretrække.

Disse Ting Skal Du Undgå:

Larmende Motorere (+65 db)

Selvom der er sket en del udvikling ifht. ledningsfrie støvsugere er der desværre stadig mange af modellerne som har et ret højt støjniveau. Hvis du allerede er ude og bruge penge giver det kun mening at vælge én som ikke larmere mere end højest nødvendigt.

 

Tunge Modeller (+3 kg)

Det giver ikke mening at en ledningsfri støvsuger skal veje meget, eftersom at skal være let at styre og manøvrere med. Hvis du skal bruge mange kræfter hver gang du skal støvsuge, kommer din rengøring højest sandsynligt til at være langt mindre effektiv (og man kan risikere at blive træt i armene).

 

Mangel På Ekstra Udstyr

Hvis du køber en model som ikke har forskellige børster og mundstykker, kan du let stå i en situation hvor du har købt en støvsuger der feks. ikke kan klare hundehår eller grus. Derfor er det vigtigt at du får ekstra udstyr med som du kan tilpasse efter dine behov.

Højt Energiforbrug

Mange tror at jo flere watt en støvsuger bruger, jo mere effektiv er den. Watt-forbruget er et udtryk for hvor meget energi motoren skal bruge for at skabe nok omdrejninger til at kunne suge. De bedste støvsugere er lavet ti at bruge så få watt som muligt, med den mest optimale sugekraft.

Overpris

Vi ved ikke hvorfor, men på nuværende tidspunkt er der meget stor varians i priserne på de ledningsfri støvsugere. Der er mange modeller som kan det samme, men hvor den ene er dobbelt så dyr som den anden.

DE 5 BEDSTE STØVSUGERE I 2024
Igennem de seneste 6 måneder har vi lavet en lang række test på over 93 forskellige støvsuger. Disse er de 5 bedste modeller baseret på vores eksperters vurdering samt bruger anmeldelser:
Vurdering
9.7
Samlet karakter
SUGEKRAFT
9.7 Gns. 97%
9.7/10
BRUGERVENLIGHED
9.4 Gns. 94%
9.4/10
STØJNIVEAU
9.6 Gns. 96%
9.6/10
EKSTRA UDSTYR
9.3 Gns. 93%
9.3/10
KUNDETILFREDSHED
9.8 Gns. 98%
9.8/10
Fordele:
Bedste Værdi For Pengene
Op Til 21,000 Pa Sugekraft
Lavt Støjniveau (52db)
Massere Af Godt Tilbehør
Let Vægt På 1.95kg
40 Minutters Levetid
650 ml Beholderkapacitet
Ulemper:
Kan Kun Købes Online
Bliver Tit Udsolgt Pga. Høj Efterspørgsel
Anmeldelse:

Hoovr G80 tilbyder uden tvivl den bedste værdi for pengene. Med en kraftfuld 21,000 Pa motor som har et meget lavt støjniveau er du garanteret en støvsuger der kan få hele dit hus til at skinne, hurtigere end nogensinde før.

Der medfølger en lang række ekstraudstyr i form af børster og hoveder som gør det let at rengøre alt slags skidt og snavs, samt at kunne rengøre i små kroge, og på overflader, hvilket er noget vi ikke så i de ander modeller.

Derudover er den meget let i vægt og med en beholderkapacitet på 650 ml er det let at få gjort hele sit hus eller lejlighed rent på kort tid.

Prismæssigt var vi forbavsede over man kunne få så god en ledningsfri støvsuger til så få penge. Hoovr’s “hemmelighed” er at de er et team af danske ingeniørere som er gået sammen om at lave hjemartikler og hvidevare der bruger de samme dele som store varemærker, men til en markant lavere pris.

Se Mere Om Testvinderen
Vurdering
9.1
Samlet karakter
SUGEKRAFT
9.7 Gns. 97%
9.7/10
BRUGERVENLIGHED
9.4 Gns. 94%
9.4/10
STØJNIVEAU
9.6 Gns. 96%
9.6/10
EKSTRA UDSTYR
9.3 Gns. 93%
9.3/10
KUNDETILFREDSHED
9.8 Gns. 98%
9.8/10
Fordele:
Kraftfuld V8 motor
Let At Bruge
Fin Mængde Tilbehør
Ulemper:
Batteriet Skal Udskiftes Med Skruetrækker
Lille Beholderkapacitet (0.6L)
20-30 Minutters Levetid
Anmeldelse:

På andenpladsen har vi en som de fleste kender, nemlig Dyson V8. De er kendt for deres kraftfulde motorer og V8’eren er ikke en undtagelse. Det er bestemt en god støvsuger som gør renøring hurtigere og mere effektiv, og som kan klare alle typer snavs.

Dog syntes vi at den havde for mange mangler ifht. prisen.

Selvom der medfølger en fornuftig mængde tilbehør og ekstraudstyr syntes vi stadig det var i den tynde ende, vi savnede især et motoriseret hoved hvilket ville have gjort rengørings-testen langt mere bekvemt.

Ifht. Hoovr G80 har Dyson V8 en dustcup på kun 0.6L, hvilket betød at vi hurtigt fik den fyldt op og blev nød til at tømme den.

Hvorvidt prisen er et spørsgmål om mærkevare eller teknologi kan man kun gætte på, men vi syntes godt at man kunne have fået mere for pengene.

Alt i alt var det tæt løb mellem Dyson V8 og Hoovr G80 men det var altså tydeligt at det måtte blive en andenplads i denne omgang.

Se Mere
Vurdering
8.6
Samlet karakter
SUGEKRAFT
9.7 Gns. 97%
9.7/10
BRUGERVENLIGHED
9.4 Gns. 94%
9.4/10
STØJNIVEAU
9.6 Gns. 96%
9.6/10
EKSTRA UDSTYR
9.3 Gns. 93%
9.3/10
KUNDETILFREDSHED
9.8 Gns. 98%
9.8/10
Fordele:
Lang Levetid
Ulemper:
Mangel På Tilbehør Og Ekstra-Udstyr
Dyr Pris ifht. Værdi
Kan Have Svært Ved At Støvsuge Tæpper (iflg. forbrugere)
Anmeldelse:

På tredjepladsen har vi Bosch Athlet. Vi var ret imponerede med den lange levetid på op til 60 minutter, og der er ingen tvivl om at dette også er en støvsuger med kvalitet i højsædet.

Noget som vi dog hurtigt lagde mærke til er hvor tung Bosch Athlet faktisk er. Med hele 3.6kg kan 60 minutters rengøring hurtigt resultere i ømme arme og hænder, samt en del besvær når man skal rundt i krogene.

Ydermere var der også sparet en del på ekstra-udstyr og tilbehør, så selvom at det var et tydeligt kvalitetsprodukt manglede der simplethen bare mange ting som kunne have gjort rengørings-testen langt lettere end den egentlig var.

I forvejen er Bosch Athlet en dyr støvsuger, og dét at man skal tilkøbe ekstra-udstyr trækker den absolut ned I karakter.

Vi har senere hen fået at vide at nogle forbrugere har haft svært at gøre tæpper rene med den, vi brugte selv tæpper i vores test og vi syntes dog stadig at den klarede dig rigtig fint på dét område.

Se Mere
Vurdering
8.4
Samlet karakter
SUGEKRAFT
9.7 Gns. 97%
9.7/10
BRUGERVENLIGHED
9.4 Gns. 94%
9.4/10
STØJNIVEAU
9.6 Gns. 96%
9.6/10
EKSTRA UDSTYR
9.3 Gns. 93%
9.3/10
KUNDETILFREDSHED
9.8 Gns. 98%
9.8/10
Fordele:
Godt Ekstra-udstyr
Lang Levetid
Ulemper:
En Af De Dyreste I Testen
Meget Tung (6.5kg)
Kan Ikke Laves Om Til Håndholdt
Anmeldelse:

På fjerdeplasen har vi Electrolux Pure F9. Her fik vi fat i en støvsuger som kom med en lang række tilbehør og ekstra-udstyr, samt en lang levetid på 50 minutter, hvilket gjorde den ret effektiv i vores rengørings-test.

Men det tør siges at ekstra-udstyret og levetiden ikke kom uden en pris. F9’eren var en af de dyreste støvsugere vi testede og den var faktisk også en af de tungeste.

Selvom at ekstra-udstyret var rigtig godt ifht at komme ind i alle kroger, og gøre overflader rene, var det bare ikke nok til at gøre op for hverken prisen eller vægten.

Se Mere
Vurdering
8.2
Samlet karakter
SUGEKRAFT
9.7 Gns. 97%
9.7/10
BRUGERVENLIGHED
9.4 Gns. 94%
9.4/10
STØJNIVEAU
9.6 Gns. 96%
9.6/10
EKSTRA UDSTYR
9.3 Gns. 93%
9.3/10
KUNDETILFREDSHED
9.8 Gns. 98%
9.8/10
Fordele:
God Til At Komme Ind I Kroge Og Hjørner
Ulemper:
Svag Sugekraft
Mere Tung End Nødvendigt (3.6kg)
Anmeldelse:

På femtepladsen har vi Nilfisk Easy. Det her var faktisk en ret bekvemt støvsuger, som overraskede os i en del test, på trods af den ikke havde så mget ekstra-udstyr var den stadig relativt velfungerende ifht at komme ind i krogene. Men selvom den var god til at komme ind i krogene, var sugekraften desværre ikke god nok.

Der blev efterladt en del skidt og snavs efter vores rengørings-test, hvilket vi syntes var ret ærgeligt, hvis bare den havde haft en bedre motor ville den helt sikkert have ligget højere.

Vi mener den sikkert kan være idéel til støv, krummer osv, men den kommer til at halte efter hvis man skal være sikker på at tæpper bliver rene samt eller hvis man skal have hundehår ud af sofaen.

Vægten svarede til Bosch Athlet (3.6kg) hvilket stadig er mere tungt end nødvendigt, men kan være acceptabelt for de fleste.

Se Mere

Forbehold:

Vi kan modtage kompensation fra visse af de virksomheder, hvis produkter er fremhævet på dette websted. Som følge heraf modtager vi betaling, når du køber et produkt ved at bruge linkene på dette websted. Dette websted ejes og drives af det samme firma, der har ejerandel i visse produkter, der er fremhævet på dette websted. Denne kompensation og vores ejerandel kan påvirke, hvordan og hvor produkter vises på sitet, herunder rækkefølgen, de vises i. Dette site inkluderer ikke og vurderer ikke alle produkter i hver kategori. Du kan læse mere om vores annoncør forhold her