Bose QuietComfort 35 II anmeldelse

“Mennesket er fra naturens side et socialt dyr”, sagde Aristoteles, og det er stadig lige så sandt som før. Vi sms’er, tweeter og sender beskeder til hinanden – og nogle bruger endda intelligente assistenter som Amazon Echo eller Google Home til at strømline deres kommunikation.

Men nu hvor vi taler til vores højttalere, vores ure og vores telefoner, giver det mening, at vi også skal kunne tale til vores hovedtelefoner. Det er tankegangen bag Bose’s QuietComfort 35 IIs, den opdaterede version af QuietComfort 35s, der udkom i 2016.

Disse nye hovedtelefoner har en dedikeret knap til at aktivere Google Assistant, som på din foranledning vil afspille musik, besvare trivia-spørgsmål og læse dine smartphone-notifikationer op for dig.

Læg det til QC35 II’ernes fantastiske lydkvalitet og støjreducerende egenskaber, og du har et par høretelefoner med meget udbredt appel.

Assistant findes hovedsageligt i Android-smartphones og er Googles pendant til Apples Siri eller Amazons Alexa.

Når de er konfigureret via Bose’s Connect-app – eller for Apple-brugere Bose-appen kombineret med Googles Assistant-app til iOS – vil QuietComfort 35 II’erne ringe, når din telefon får en ny meddelelse, eller automatisk læse kommende kalenderbegivenheder op.

Modtag en sms eller en anden onlinebesked, og tryk på knappen på venstre side af huset for at få Google Assistant til at læse den op. Den giver dig derefter mulighed for at svare med din stemme. Det er en praktisk tilføjelse, især i vintermånederne: Det er meget nemmere at besvare sms’er eller foretage opkald med et tryk på en knap end at fiske telefonen op af lommen, tage handskerne af og smide en hastig besked med frosne fingre.

Den kan i øjeblikket ikke få adgang til dine offline-medier eller oprette forbindelse til andre tjenester som Tidal eller Deezer (og hvis du bruger iOS, kunne vi ikke streame musik ved hjælp af assistenten overhovedet).

Hvis du er tilsluttet både en bærbar computer og en smartphone (QuietComfort 35 II’erne har mulighed for at oprette forbindelse til to enheder på én gang), oplever vi, at hvis vi aktiverer Google Assistant for at læse en meddelelse på vores telefon, starter vi også iTunes på vores MacBook.

Af en eller anden grund nægter den også at læse dine kontaktpersoners efternavne op, så hvis du har flere personer med samme navn i din adressebog, skal du selv finde ud af, hvem din besked er fra.

Vi forestiller os dog, at Android-brugere vil få mere ud af denne funktionalitet end Apple-brugere. Synergien mellem disse hovedtelefoner og Android virker bare smartere end med en iPhone.

Hvis du ikke er interesseret i de smarte funktioner, kan du i stedet programmere knappen til at skifte mellem hovedtelefonernes tre støjreducerende niveauer (“lav”, “høj” eller “slukket”).

Ligesom de originale QuietComfort 35’ere er niveauet af støjreduktion fra disse høretelefoner imponerende.

Bose har altid været i front med hensyn til at dæmpe konstant rumlen eller brummen, og det er stadig det samme her – mikrofonerne indeni og udenpå hovedtelefonerne eliminerer effektivt enhver irriterende baggrundssnak.

QuietComfort 35 II’erne er enormt effektive på en Ronseal-agtig måde: Den fremragende støjreduktion holder alt omkring dig stille, og de er usædvanligt komfortable. I disse henseender er de uovertrufne, og for mange regelmæssige langturister vil de være de vigtigste faktorer.

Men disse Bose-hovedtelefoner er ikke de bedst klingende af deres slags, idet især Sonys-hovedtelefonerne tilbyder et lignende niveau af støjreduktion og komfort med en ekstra portion musikalitet. De understøtter nu også Google Assistant.

Men hvis du er glad for at ofre den sidste lille smule lydkvalitet i den ekstra komfortens navn, er Bose QuietComfort 35 II’erne alligevel de støjreducerende hovedtelefoner, du skal købe.