M1 MacBook Air anmeldelse: Efter 3 måneders brug: Her er, hvad jeg ville ønske, jeg havde vidst

Jeg købte en guld 8GB/256/256/7 core GPU MacBook Air i begyndelsen af januar. MacBook Air-formfaktoren er min favorit – den tidlige 90’er HP Omnibook 300 forkælede mig for alle bærbare computere over 3 pounds – og jeg har ejet et halvt dusin siden 2nd gen SSD-versionen.

Denne anmeldelse er skrevet ud fra mit perspektiv som analytiker og skribent. Jeg laver masser af research, og jeg har ofte to dusin eller flere åbne browserfaner plus Mail, Messages, Preview og et dusin andre apps åbne. Jeg redigerer også video og foretager videoopkald, men jeg har 25 TB lagerplads tilknyttet en desktop iMac til større projekter.

Først de gode nyheder
Jeg har haft en 64 GB 12,9″ iPad Pro med Magic keyboard som min mobile arbejdsstation i over et år. Ydelsen og batteritiden var fantastisk, ingen blæserstøj, og den kørte næsten alle de apps, jeg havde brug for.

Men MacBook Air kan alt det og mere til, i en lettere og billigere pakke. Bedre ydeevne. To gange så meget hukommelse og fire gange så meget lagerplads. Dødt stille. Fantastisk batterilevetid. Større pegepind og skærm. Fleksibel multitasking og vindueslayout. Fremragende I/O-muligheder med Thunderbolt 3 og USB 4.

Men afhængigt af, hvordan du foretrækker at arbejde, er der nogle reelle mangler. Ingen Apple Pencil. Ingen berøringsskærm. Ingen Face ID. Intet 4k-kamera. Ingen snap fra tabletten fra tastaturet.

Ingen af disse er deal killers for mig, men det er de måske for dig. Jeg savner Face ID, men takket være Air’s Touch ID og Watch-oplåsning er det ikke meget.

Nu til detaljerne.

INGEN BEKLAGELSE MED 8GB HUKOMMELSE
Apple opkræver en eksorbitant pris på 25 $/GB for RAM. Den fremragende ydelse af 4 GB iPad Pro gav mig dog selvtillid til at købe 8 GB MacBook Air.

En dag ville jeg se, hvad det ville kræve at overvælde 8 GB RAM, så jeg lod alle apps, vinduer og faner stå åbne hele dagen. Safari og Firefox med hver et dusin faner åbne, Mail, Beskeder, Preview, Kalender, en eller flere Notes-apps, Scrivener og Final Cut Pro samt hjælpeprogrammer, herunder Copyclip, iStat Menus, Magnet, Default Folder, Typinator, Thesaurus og en VPN.

Efter flere timers tilføjelse af belastning begyndte jeg at se strandkugler. Jeg dræbte et par ubrugte apps, og alt var godt.

Jeg tolker denne tilfældige test som om, at for andre end Pro-brugere, der bruger hele dagen, er 8 GB RAM rigeligt. Hvis du bruger MacBook Air til at tjene penge, skal du sprudle med 16 GB.

Alle andre skal spare på pengene. I betragtning af at 13″ MacBook Pro’s ydeevne er stort set identisk, og dens andre specifikationer – 20 procent lysere skærm, lidt bedre mikrofoner, 12 procent hurtigere grafik, yderligere et par timers batterilevetid (med 4 oz (110 gm) mere vægt), Touch Bar – er den for mig ikke de 20-30 procents prisstigning værd. Måske er det det for dig.

Jeg har et andet sparetip i en fremtidig artikel. Hold dig opdateret.

De knap så gode nyheder
På trods af alle de gode sider ved MacBook Air er der problemer. Jeg gemmer de værste til sidst.

IOS-APPS OG SPIL
De iOS-apps, der er tilgængelige på macOS, fungerer ret godt. For eksempel fungerer iOS-videoredigeringsprogrammet LumaFusion godt og koster en brøkdel af FCP X.

KERNEL-UDVIDELSER
Det er besværligt at ændre sikkerhedsindstillingerne for at tilføje kerneudvidelser. Kerneudvidelser kræver nu en genstart eller to og noget ikke indlysende navigation. Det vil blive sværere, efterhånden som Apple forbedrer macOS-sikkerheden.

SKÆRMENS LYSSTYRKE ÆDER BATTERIETS LEVETID
Dette er en eller flere ting til orientering. Apple Silicon sluger strøm, men det gør nutidens LED-baggrundsbelysning ikke. Hvis du skruer skærmen helt op, er der en mærkbar – 2-3 timer – reduktion af batteritiden. Det er bedre end Intel MacBooks, men det er derfor, at Apple fremmer mikro-LED-baggrundsbelysning.

SIKKERHEDSKOPIER VIRKER MÅSKE SLET IKKE
Dette er noget, som især professionelle bør være opmærksomme på: Det er muligt at lave bootbare sikkerhedskopier, men hvis din interne SSD dør helt, vil den bootbare sikkerhedskopi også fejle. Jeg er stadig ved at undersøge problemet, og Apple har ikke en klar retningsangivelse, men dette kan betyde enden på tredjepartsbackup-værktøjerne.

Apple MacBook Air (M1): Samlet vurdering
Alt i alt er den grundlæggende MacBook Air et utroligt godt tilbud. Tag merprisen for en MacBook Pro og køb en stor skærm og en Thunderbolt-dockingstation i stedet, så har du en fornuftig og omkostningseffektiv stationær computer. Mere om dette også, meget snart nu.