Samsung Q80T QLED TV anmeldelse

Samsung Q80T QLED-tv’et er måske nok selskabets næstbedste 4K-tv, men det ligner noget overlegent. Med undtagelse af den portmatrikel, der sidder på enheden, virker Q80T lige så førsteklasses som topmodellen Samsung Q90T takket være en full array-baggrundsbelysning, lokal dæmpning, Object Tracking Sound og en Quantum-processor, der intelligent opskalerer indhold med lav opløsning.

Endnu bedre er det, at Q80T koster et par hundrede dollars mindre end Q90T og fås i en 85-tommer model, hvilket gør det til et af de bedste Samsung-tv til at tilfredsstille din appetit på en stor skærm. Og mens vores samlede rangliste over de bedste tv’er er domineret af OLED-apparater, forklarer denne Samsung Q80T QLED-tv-anmeldelse, hvorfor det er en værdig mester for Quantum Dot-skærmteknologien. Tør jeg påstå, at dette QLED-panels sorte farver er lige så dybe som OLED?

Vi testede 55-tommers modellen af Samsung Q80T QLED TV, som koster 1299 dollars og er tilgængelig i skrivende stund. Smart-tv’et fås i yderligere fire størrelser, fra 50 tommer op til 85 tommer.

Modellen på 50 tommer koster 1099 dollars, mens modellen på 65 tommer koster 1799 dollars. Hvis du beslutter dig for, at du har brug for et sæt større end 65 tommer baseret på vores guide “Hvilken størrelse tv skal du købe?”, skal du punge ud med 2799 dollars for 75-tommersmodellen eller 3999 dollars for 85-tommersmodellen. Du bør selvfølgelig altid tjekke de bedste tv-tilbud for rabatter, inden du køber. Da Samsung har annonceret en nyere serie af tv’er, kan du finde betydelige besparelser på Q80T.

Bortset fra skærmstørrelsen er der ikke mange forskelle mellem disse apparater. Modellen på 50 tommer har 40 W-højttalere, mens alle de større modeller har 60 W-højttalere. Bortset fra lydpræstationen bør kunderne forvente at se lignende ydeevne i 50-, 65-, 75- og 85-tommer fabrikaterne sammenlignet med vores 55-tommer testprøve. Alle fem størrelser har den samme skærmteknologi, antal HDMI-porte og processor.

Samsung Q80T QLED TV anmeldelse: Design
Medmindre du betragter en enkelt, central stander som revolutionerende, er der ikke meget, der springer i øjnene ved Samsung Q80T QLED TV’et med hensyn til design. Ligesom mange af firmaets tidligere QLED-tv er Q80T udstyret med mørk sølvfarvet metal, lige kanter og skarpe hjørner.

Samsung Q80T QLED TV anmeldelse: Bedømmelse
Samsung ser ud til at have fundet sit greb inden for QLED. Tidligere kunne virksomhedens teknologi ikke følge med LG og Sony OLED’er, men det er ikke længere tilfældet. Faktisk kunne jeg efter at have afsluttet denne Samsung Q80T QLED 4K TV anmeldelse, argumentere for at købe et QLED i stedet for vores samlede favorit-tv lige nu, LG CX OLED’en fra LG. Det har LG’s sæt slået i testet lysstyrke og kommer omkring 200 til 300 dollars mindre for 55-tommersmodellen, afhængigt af aktuelle salg.

Men er Samsung Q80T QLED 4K-tv’et fra Samsung Q80T det rigtige at købe? Hvis du kan undvære de ekstra penge, er Q90T’s opgraderinger (nemlig One Connect-boksen) værd at bruge. Det vil sige, medmindre du har øje for en sexet 85-tommer skærm. Prisforskellen mellem Q90T og Q80T i den største konfiguration er tusindvis af kroner, ikke hundredvis af kroner. Hvad angår de billigere Q70T- og Q60T-sæt, mister du den fulde array-baggrundsbelysning og lokal dæmpning – kompromiser, der er et stort nok slag for QLED-kvaliteten til at udelukke disse modeller fra vores anbefalinger. Hvis du ikke har noget imod at kigge uden for Samsung efter et sammenligneligt alternativ til en lavere pris, er TCL 6-serien en bedre mulighed.

Selv om testresultaterne for Samsung Q80T QLED 4K-tv’ets testresultater er en blandet pose sammenlignet med disse modeller på lavere niveau, vil den gennemsnitlige seer ikke opfatte manglerne. Selvfølgelig ville cinefile nok sætte pris på et sæt med stærkere nøjagtighed, mens gamere bør kigge efter noget med kortere forsinkelsestid; men for prisen, lysstyrken, opskaleringsmulighederne, lyden og de smarte funktioner ville jeg sætte Q80T på din korte liste.